Waar moet je op letten bij de aanschaf van bureaumeubels?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van bureaumeubels?

Veel mensen zitten vijf dagen in de week zo’n 8 uur per dag op kantoor. Om comfortabel te kunnen werken zijn de juiste kantoormeubelen ontzettend van belang. Kijk bijvoorbeeld eens bij MVkantoor, voor kwalitatieve kantoormeubelen. Hier moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe meubelen voor op kantoor.

Hoogte

Verstelbare meubels zijn altijd de beste optie, omdat het afhangt van je lichaamslengte hoe hoog je meubels moeten zijn. Bij stoelen is verstellen vrij gemakkelijk. Bij een bureau gaat dat wat minder makkelijk. Zeker als je niet alleen voor jezelf, maar ook voor collega’s en personeel het juiste bureau moet vinden. Ga in dat geval uit van een werkblad van zo’n 75 cm hoog. Daar kunnen de meeste mensen wel mee werken. Als je kiest voor een verstelbaar bureau is het handig als deze verstelbaar is tussen een hoogte van 65 en 130 cm.

Opbergmogelijkheid

Met een rommelig bureau kun je geen productieve werkdagen draaien. Zorg daarom dat je kiest voor een bureau dat voldoende opbergmogelijkheid heeft in de vorm van een ladeblok onder het bureau. Het is handig als één van deze ladeblokken een rails voor hangmappen heeft.

Ergonomie

Zitten is niet gezond, dat weten we allemaal. Als je dan zit, maar het jezelf dan zo comfortabel mogelijk. Ergonomische bureaustoelen zijn een must om vervelende klachten aan de nek en rug te voorkomen. Zorg dat jouw bureaustoel op zoveel mogelijk vlakken te verstellen is. Denk hierbij niet alleen aan de hoogte van de stoel, maar ook aan de armleuningen, het zitvlak, de rugleuning en de zitdiepte. Bij een echt goede ergonomische bureaustoel verstelt de stoel zelf als enigszins automatisch wanneer jij van zithouding verandert.

Gebruiksgemak

Het is fijn als jouw meubels zo veel mogelijk opties hebben wat betreft verstellen, maar hoe makkelijk gaat dat nou eigenlijk allemaal. Als het verstellen allemaal erg ingewikkeld gaat, ga je er thuis of op kantoor waarschijnlijk ook niet aan beginnen en zit je alsnog in een ongezonde houding. Het is daarom fijn als je het verstellen van je bureaumeubel alvast even kan testen in bijvoorbeeld een groothandel of showroom. Zo weet je zeker dat je jouw perfecte bureau en jouw perfecte bureaustoel mee naar huis neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *